Lyxlunch på Köttbaren

Åt en fantastisk måltid på Köttbaren idag. Köttbaren tillhör Melker Anderssons Grill. Vi åt oxkind och risotto. Jag hade sällskap av två goda vänner. En supermysig lunch även om det blev lite stressigt för Frida som hade med sig lilla Nils.

Köttbaren,

Sköna söndag

Hur som... Schysst med en privatrecension. Jag har själv köpt spelet och kommit igång så smått. Tycker det är ganska likt upplägget från det gamla Deus Ex, vilket ju är bra. Är lite manisk när det gäller att rensa alla rum för att kolla om det finns ammo och andra grejer gömda, för jag har för mig att jag alltid hade brist på ammo i gamla liret. Vet inte om man behöver göra det nu men jag gör det iaf.
Tycker att det är ganska svårt. Precis som du säger blir man lätt upptäckt och då är det kört. Är kass på spela med handkontroll, är mer en piltangenter-och-mus-kille. Men det är ju min inkompetens och det finns inte mycket man kan göra annat än att bli bättre. Story verkar, precis som du säger, vara riktigt bra.
En bira vore schysst. Jag har några bokningar men helt omöjligt är det nog inte. Vi får fundera lite på datum.
/H
Igår var vi på middag hos goda vänner som har tre barn. Det är underbart att se dem leka med Liv och Samson.
Idag har vi gjort lite adventfint och snart är det dags för söndagsstek och potatisgratäng. Kvällens svåra val är att se Boardwalk empire eller läsa Eldvittnet av Keplar.

Supergod kyckling

Recept taget från Linas matkasse

Sätt ugnen på 225 grader
Finhacka en gul lök. Blanda lök med 1/2 dl solrosfrön, 3/4 dl mango chutney och 2 dl matyougurt. Pressa ner 2 vitllökskylftor och saften från 1/2 citron. Krydda med 2 tsk mald ingefära, 3 tsk spiskummin och 1 tsk salt.
Lägg 1 kg kyckling (vältinade) i en ugnsfast form. Gnid in yoghurtblandningen över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen, cirka 30-35 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
Till detta serverade jag bulgur som jag kokat i grönsöksbuljong, i den rörde jag i rödlök, champinjoner och lite chevre.
Mycket gott !
Bjuder på en sommarbild i brist på annat.

Äta kakan och ändå ha den kvar

Livs min var oslagbar när hon insåg att pengarna inte fanns kvar i hennes plånbok efter hon handlat för dem. " Jag ville ha mina pengar" sade hon. Jag frågade henne - Vad vill du ha helst,pengarna eller boken? Efter långt övervägande valde hon boken.

Lååång dag

Kommer sova gott inatt efter en lång dag. Rolig men nu är jag trött.

Busan

Full fart överallt nu , vardagen när den är som bäst.

Kärlek

Emmas rykande goda soppa

Fräs detta i en kastrull med lite smör;

400 gr morötter (mycket fint rivna)

Ca 10 cm purjolök (hackad)

Tillsätt 2 fiskbuljongtärningar och 1 liter vatten

Låt koka några minuter.

Rör ner 2 dl kokbar creme fraich och en ask Kavli Kräftost (400 gr)

Låt koka upp.

Svartpeppar och ev. lite salt (även gott med cayennepeppar, vilket ger soppan lite sting)

Hackad dill

Inte fel med lite vitt vin för smaken.

Toppa med lite räkor ( 500 g oskalade räkor) och grovhacka en burk kräftstjärtar och lägg i dem i soppan.

Servera med ett gott vitlöksbröd.

Mot SPA

I torsdags kom Liv mormor och morfar. Igår åt vi plockmat i form av parmaskinka, rökta räkor, ribbs, mozzarellasallad, en massa ostar och ett gott vin till det. Snart åker jag och H till SPA. Denna veckan har det inte blivit mycket bilder tagna sjuk Liv och en massa jobb.

Brownies

Bakade lite brownies idag.

Sjuk liten Liv

Låga ställningar här. Febersjuk liten tjej som behöver all uppmärksamhet.

Bus i skogen !

Vi tog en tur till skogen idag igen. Samson fick göra lite övningar. Vi andra fick njuta av lite skogsluft.

Fish-taco

Idag hade vi fredagsmys med den klassiska rätten tacos, men istället för köttfärs tog vi fisk och räkor. Väldigt gott och fräscht.

Älgfärs-köttbullar med potatismos

Inget är så gott som eget mos och hemmarullade köttbullar.

Chokladbollar

Lite chokladbollar är aldrig fel. Nu är det nästan mörkt när jag hämtar Liv på eftermiddagen, saknar våra skogspromenader på eftermiddagen.