Äpplet faller inte långt ifrån trädet

Ligger och småpratar med Liv innan hon ska sova. Plötsligt säger hon - Mamma jag tänkte,att imorgon ska jag ta med min plånbok till dagis. Så får alla kompisar låna mina pengar. I hennes lilla lilla plånbok ligger det ca  tjugo kronor i enkronor.Mycket viktigt. För i hennes värld betyder inte värdet något, mynt är bättre än sedlar.

Fördel med en nackdel

Jag har nästan alltid med Liv när jag bakar och lagar mat. Små händer som skvätter mjöl lite överallt eller spiller lite varstans är vardagsmat för oss. I detta läge är jag glad att jag inte är så pedantisk. Idag när hon stod och kavlade degen till vår kycklingpaj tittade jag på henne och njöt av ögonblicket. Då vänder sig Liv till mig och spänner ögonen i mig och frågar :
- Är det bara jag som jobbar här?

Spontan helg

Idag for jag ut på en skidtur, underbart för både kropp och själ . När jag kom hem tog jag ut resten av familjen för en promenad ville att de också skulle få njuta av det fina vädret. Sena eftermiddagen avslutades i badhuset med Liv och hennes simlekis. Jag är väldigt nöjd att vi börjat där. På bara två gånger ser jag en stor utveckling, hon ville tom. simma själv.
Igår var vi i pulkabacken med vänner det slutade med middag hemma hos oss för 6 vuxna och 5 barn. Jag verkligen älskar spontana middag och äventyr.

Lördag med scones

Efter en intensiv vecka gick jag och Liv över till M&M för lek och fika efter dagis igår. Henrik var på AW. Efteråt tog tröttheten över och vi tog take away mat och avslutade kvällen hemma i soffan med vår nya tv.

Vardagen när den är som bäst

Igår var det en date med en kompis på stan. Vi åt hummer och hade det supermysigt.
Idag gick Liv och jag till pulkabacken där mötte vi en massa kompisar från dagis. Tre treåriga tjejer som var på strålande humör trots sen eftermiddag, de åkte snowracer och deras härliga skratt ekade mellan husen.

Söt klänning från Livly

Köpte denna fina klänning till Liv på nätet.

Texas No Bean Chili

Jag använde :
650 g högrev
1 gul lök
Ett paket bacon
50 cl lättöl
Jag stekte på köttet med lök och bacon. Hällde sedan på ölen och i med en massa kryddor. Spiskummin, chili, oregano och färsk vitlök efter smak. Låt stå på spisen och puttra minst 2 timmar. Köttet ska vara så mört att det faller isär. Jag serverade detta till tacobröd, sallad,guacamole och gräddfil. 

Pulkabacken

En skön förmiddag i pulkabacken. Samson fick göra massor övningar och Liv fick åka sin snowracer.

Museum

Idag tog jag med mig Liv på Naturhistoriska museet. Vi hade en underbar eftermiddag. Nästan fyra timmar var vi där. Vi utforskade alla deras utställningar. Härligt att får höra henns små funderingar om allt. Sen mötte vi upp efterlängtade Henrik.

TGIF

Fredagmys i all enkelhet, lite popcorn och godis. Inte svårare än så.
En härlig helg framöver oss och sedan en spännade vecka på det.

Lycklig


En glad busunge.

Home alone

Liv, Samson och jag är själva hemma ett par dagar medan Henrik är iväg på jobb.
Liv hade härmat sina fröknar idag - God morgon ! Hur mår ni idag hade hade hon frågat alla, som en liten fröken.
Nu ska vi mysa en stund till innan det är dags för lilla Liv att lägga sig.

Fina killen

Världens bästa Samson. Han är bara underbar rakt igenom.

Söta små chokladbitar

Jag hittade väldigt söta chokladbitar på Lagerhouse igår. Varm i hjärtat idag efter trevlig middag igår samt få komma hem och mysa med familjen.

Middag med härliga vänner


Igår var jag på middag med mina underbara vänner som tidigare var kollegor med mig. Jag tror jag förlängde mitt liv med flera år tack vare alla skratt och tokigheter.

Hemmagjord glass med kladdkaka

En underbar söndag. Jag har testat att göra glass i min glassmaskin. Igår såg vi en mycket sevärd film "Get low" väldigt vackert filmad och en fin historia.

Coola tjejen

Lugn lördag

En lördag i lugnets tecken, Henrik är fortfarande sjuk. Jag har varit på min bokklubb hos M. Vi blev bjudna på goda ostar, skinka och lite annat plock.

En favorit

Hörde jag fredag ?

Vi ska snart iväg på middag hos vänner. Hoppas ni alla har en härlig fredag.

Vi springer mot helg

Ljuset bakom mörkret

Denna vecka var första gången på flera veckor som det var ljust när jag gick från jobbet. Saknar mina och Livs eftermiddagspromenader när det är ljust ute.

Hästar

Liv älskar hästar. På hennes kalas fick hon och hennes kompisar rida på hästar, hon säger att hon önskar få rida igen. Tänkte att vi skulle gå till den 4h-gård där vi hade hennes kalas så hon får testa att rida igen.

Love it

Att komma innanför dörren, doften av nystädat och svag citron möter mig. Köket och resten av huset glänser. Ren lycka att ha möjligheten att ha städhjälp.

Vinterpromenad till hästarna

Idag tog vi en promenad och hälsade på hästarna. Liv kan stå hur länge som helst och titta på de mäktiga djuren. Samson fick göra lite sökövningar.

Promenad i skogen

Vi tog en kylig promenad i vår skog idag.

Date med Henrik

Mina föräldrar kom upp med Samson idag, ett kärt återseende från alla håll. Nu ska Henrik och jag snart iväg på bio. Alla är nöjda här hemma, Liv får ha mormor och morfar för sig själv ett tag. Vi ska se "

The Girl with the Dragon Tattoo".

Lite uppdatering från Sälen.

Imorgon rullar bilen mot Täby igen. Liv har pratat mycket om Samson och saknat honom. Hon har längtat hem en hel del. Troligtvis mycket pga. att hon inte känt sig frisk. Mycket beviken över att vi varit så mycket sjuka, inte en dag har alla i familjen mått bra. Inte roligt att lägga ganska mycket pengar på en resa där vi bara mått dåligt.

Längdskidåkning

Trots en rejäl förkylning bet jag ihop och åkte lite längdskidor idag. Jättevackrer skidåkning som var en njutning för ögonen.

Godmorgon Sälen

Igår var vi på äventyrsbadet Expierium, väldigt trevligt och Liv älskade det. Idag är det sista dagen innan vi rullar hem igen. Tyvärr har vistelsen kantas av en massa sjukdom i vår familj.

Lite bilder från Sälen