Knäckesticks

Kryddat knäckebröd
Ingredienser
- 1 pkt (50g) Färsk KronJäst för matbröd
- 5 dl (500g) Vatten
- 7,5 dl (450g) Vetemjöl
- 7,5 dl (450g) Grahamsmjöl
- 1 tsk (2g) Mald anis
Tillagning
- Rör ut jästen i vattnet (28⁰ C) och blanda ner de torra ingredienserna.
- Kör i degblandare i 6 min (2 min på långsam och 4 min på medelhastighet) eller 15 min för hand. Till en smidig deg.
- Täck bunken med plast och låt jäsa i ca 60 min.
- Sätt ugnen på 230°C.
- Kavla ut degen tunt ca 1,5 mm.
- Nagga degen med en sporre ”mycket” och skär ut i önskad storlek.
- Pensla med vatten och strö över olika frön och flingsalt innan gräddning.
- Lägg på plåt med papper och stoppa in i mitten av ugnen i ca 10-12 min.
- Låt svalna på galler.
Receptet är taget från www.kronojast.seps: Vi har problem med våra telefoner hemma, vi har ingen täckning.
» Marie
Ohh vad gott du visar, så sugen jag blir =D
Ja supersmidigt med knytis, då slipper man känna att den ena eller en själv får stå för allt så.
Allt bra med dig annars?
kraaaaamar